Naast het Riwal Hoogwerkers Stadion ligt het eigen jeugdcomplex dat in 1995 werd aangetrokken en gerenoveerd. Deze accommodatie voorziet, zowel qua huisvesting als facilitair, aan de behoeften. Hoewel gezegd moet worden dat, na uitbreiding, de accommodatie op de huidige locatie geen ruimte meer biedt aan verdere groei van de jeugdopleiding.
De kwaliteit van de jeugdopleiding wordt in enige mate bepaald door de voorzieningen/ infrastructuur die de jeugdopleiding tot haar beschikking heeft. De accommodatie en het materiaal zijn van invloed op de beleving en tevredenheid van spelers en begeleiding.
FC Dordrecht heeft de beschikking over twee kunstgrasvelden en één grasveld. In totaal staan regulier voor alle selecties tezamen 80 trainingen per week gepland, die verdeeld zijn over ochtend, middag en vooravond trainingen.
Spreiding van trainingstijden zorgt ervoor dat er voor alle elftallen voldoende ruimte is om op een goede manier te trainen. Daarnaast wordt met name bij de jongste spelers veel individuele aandacht gegeven middels extra individuele trainingen.
Voorts heeft de accommodatie een eigen jeugdhome met een medische behandelruimte.
Voor jeugdspelers van 17, 18 en 19 jaar is er ook de mogelijkheid om onder begeleiding te werken in het krachthome. Deze voorziening is opgenomen in het stadion van FC Dordrecht.
Dagelijks is er fysiotherapie aanwezig, One Fysio verzorgt zowel bij het 1e elftal, als bij de jeugd de fysiotherapie. Door deze afdeling worden veel testen afgenomen, waarbij voetbal centraal staat bij de testen. Om aan alle lichamelijke voetbaleisen te voldoen, wordt “huiswerk” meegegeven. Blessurepreventie is de hoofdreden van de testen. Voorbeeld is het meten van de groeispurt bij de jongsten, waardoor er rekening mee kan worden gehouden, hoe groot de belasting van een speler mag/kan zijn tijdens zijn groeispurt.
DVA diëtisten Drechtstreek meet de vetpercentages en verstrekt voedingsadviezen, want de spelers bedrijven topsport, waarbij voeding een zeer belangrijk onderdeel van is. De begeleiding van de spelers op voedingsgebied is in handen van Anne-Marleen Vliegenthart, tevens werkzaam voor topsport Dordrecht en het NOC/NSF.
Vanaf het seizoen 2014-2015 is er ook professionele mentale begeleiding aanwezig, indien dat nodig is.
Al met al probeert FC Dordrecht in alle randvoorwaarden te voorzien om een topsport klimaat te creëren.
In het jeugdhome geldt een absoluut rookverbod en wordt er geen alcohol geschonken. FC Dordrecht is zich er van bewust dat een sportieve prestatie moet plaatsvinden in een omgeving die gevrijwaard is van dergelijke invloeden. Het mag niet zo zijn dat er van de speler een voorbeeldige levenswijze wordt verlangd terwijl de organisatie een ander signaal afgeeft.
FC Dordrecht is goed bereikbaar, zowel met de auto als met het Openbaar Vervoer. De A16 en de A15 zorgen voor een goede snelwegverbinding en maken FC Dordrecht bijzonder goed bereikbaar. Het Centraal station is intercity station en dit betekent dat alle treinen Dordrecht aandoen. Verder kent Dordrecht een uitstekend netwerk van stad- en streekvervoer en dit zorgt voor een snelle verbinding naar de wijken en omliggende gemeenten. Het vervoersmodel van de jeugdopleiding is hier bijna volledig op afgestemd. Duidelijke signalering van de ANWB borden zorgt ervoor dat de weg naar het complex van FC Dordrecht snel gevonden is.
De jeugdaccommodatie telt meer dan voldoende parkeerplaatsen en deze zijn op loopafstand van de velden. In alle gevallen kan op wedstrijddagen gebruik gemaakt worden van het parkeerterrein van het Stadion.